LOGO

 
  • جمعه شانزدهم آبان 1393 - 20:28
  • دسته بندی :
  • نویسنده:

تغذیه :

در محیط وحشی , مرغ های شاخدار همه چیز را می خورد اما مهم ترین غذای آنها تخم علف های هرز و محصولات کشاورزی باقی مانده روی

زمین , پس از برداشت را می خورند .همچنین آنها حشرات را هم می خورند که موجب کاهش تعداد حشرات در زمین های کشاورزی و باغها

نیز می شود .

جیره های غذایی استاتر  ارائه شده در جدول پایین را باید تا سن 4 هفتگی داد .پس از ان تا سن 10 هفتگی باید به انها جیره رشد 1 داده

شود . و جیره رشد 2 را از هفته 11 تا زمانی که پرنده را برای کشتار ( حدود 14 تا 17 هفتگی ) و یا فروش و یا تا ابتدای تخم گذاری به مولد را

داده شود .توجه داشته باشید که تغذیه مولد ها با جیره تخمگذاری باید حتما 2 هفته پیش از آغاز تخمگذاری باید شروع  شود .

در صورتی که امکان تهیه چنین جیره ایی را ندارید می توانید از جیره بوقلمون هایی که به صورت صنعتی پرورش داده می شود  و یا جیره

کرامبل جوجه های گوشتی می توانید استفاده کنید .شما می توانید از کرامبل بوقلمون برای سن 0 تا 4 هفته و یا 0 تا 6 هفته استفاده کنید

.جیره مرحله رشد بوقلمون  را برای هفته 6 تا 16  استفاده کنید .

 

 نیاز های غذایی

 استار تر ( آغازین )

  جیره رشد

 مولد های تخمگذار

 رشد 1

 رشد 2

 پروتین خام  %

 24 تا 25

 20

 15

 18

 انرژی متابولیسمی(MJ/Kg)

 12.13

 12.13

 11.30

 12.13

 کلسیم   (%)

 1.2

 1.00

 0.8

 3.00

فسفرقابل دسترس (%)

 0.5

 0.5

 0.4

 0.4

 سدیم             (%)

 0.18

 0.18

 0.18

 0.18

 آرژنین             (%)

 1.5

 1.20

 0.8

 0.91

 لیزین              (%)

 1.30

 1.20

 0.82

 0.83

 متیونین           (%)

 0.52

 0.45

 0.34

 0.55

 متیونین + سیستئین(%)

 0.91

 0.80

 0.61

 0.74

 تریپتوفان          (%)

 0.22

 0.22

 0.15

 0.17

 هیستیدین      (%)

 0.54

 0.45

 0.35

 0.41

 لوسین           (%)

 1.5

 1.4

 1.10

 0.80

 ایزو لوسین      (%)

 1.00

 1.7

 1.30

 0.73

 فنیل آلانین     (%)

 1.00

 0.93

 0.74

 0.74

 فنیل آلانین + تروزین(%)

 1.50

 1.4

 1.1

 1.00

 ترئونین         (%)

 0.93

 0.81

 0.62

 0.71

 والین           (%)

 1.1

 1.00

 0.75

 0.72

 ویتامین ها

  ( در هر کیلو گرم جیره )

 

 

 

 

ویتامینIU)         D3 )

 2500

 2000

 2000

 2500

 ریبو فلاوین      ( Mg )

 4.0

 3.0

 3.0

 4.0

ویتامین Mg )      B12)

 0.012

 0.01

 0.01

 0.012

 اسید فولیک  ( Mg )

 1.0

 0.8

 0.8

 1.0

 بیوتین          ( Mg )

 0.25

 0.20

 0.20

 0.25

 نیاسین       ( Mg )

 60

 40

 40

 60

ویتامین Mg )       K)

 2.0

 1.5

 1.5

 2.0

ویتامین IU )      E)

 25

 15

 15

 25

 ویتامین IU )      A)

 5000

 4000

 4000

 5000

تیامین          ( Mg )

 2.5

 2.0

 2.0

 2.5

پیرودوکسین  ( Mg )

 5.0

 4.0

 4.0

 5.0

 مواد معدنی

(در هر کیلو گرم جیره )

 

 

 

 

آهن           ( Mg )

 80

 70

 70

 80

مس          ( Mg )

 10

 8.0

 8.0

 10

منگنز         ( Mg )

 70

 55

 55

 70

روی           ( Mg )

 80

 60

 60

 80

 سلنیوم     ( Mg )

 0.30

 0.2

 0.2

 0.3

 ید             ( Mg )

 0.40

 0.40

 0.40

 0.40

 -

- - - -

 

در طول عمر یک مرغ شاخدار به طور استاندارد تقریبا حدود 43 کیلو گرم دان مصرف می شود که 12 کیلو آن در طول دوره رشد و 31 کیلو گرم

نیز در طول دوره تخم گذاری  می باشد


برچسب‌ها: تغذیه تخصصی مرغ شاخدا
 
  • جمعه شانزدهم آبان 1393 - 20:27
  • دسته بندی :
  • نویسنده:
پرورش:

در زمان پرورش جوجه های یک روزه باید به گرما بسیار توجه کرد , چرا که جوجه ها نمیتوانند در اغاز خود را گرم کنند . وسایل گرم

کننده جوجه ها بر اساس تعداد و مقدار هزینه شخص پرورش دهنده و مدیریت گله متفاوت است .اما جوجه ها حتما تا سن 4

هفتگی برای جلوگیری از مرگ و میر  ناشی از سرما در محیطی گرم قرار گیرند .دمای سالن  در روز اول باید  36 تا37 درجه باشد .و

پس از آن هر هفته و به تدریج 3 درجه از دمای سالن کم کرد ..در پایان هفته 4 اگر دمای محیط مناسب بود می توان گرما دهنده ها را

خاموش کرد .اما پرنده ها باید تا10 هفتگی نباید از سالن بیرون بیایند

تراکم پرنده ها در سیستم بسته در روز اول حدود 50 پرنده در هر متر مربع است  و اگر همانند مرغ بر روی بستر پرورش بیابند در سن

14 هفتگی هر یک  از آنها به 900 سانتی متر مربع نیاز دارند . کف بستر نباید روز نامه و یا هر سطح صاف دیگر باشد چرا که باعث آسیب 

در پا شود .بهتر است از تراشه چوب که خشک بوده  استفاده کرد.

از آبخوری ها و دان خوری های موجود در صنعت پرورش مرغ گوشتی نیز به راحتی می توان برای این پرندگان استفاده کرد و مشکلی ایجاد

نمی کند .



برچسب‌ها: پرورش جوجه مرغ شاخدار
 
  • جمعه شانزدهم آبان 1393 - 20:23
  • دسته بندی :
  • نویسنده:

جمع آوری تخم های جوجه کشی :

اگر هوا خوب بود ,جمع آوری تخم بهتر است 4 بار در روز باید آنجام شود , اما اگر شرایط دمایی نامناسب بود ( دمای بالای 28 درجه و

زیر حدود 5 درجه ) تعداد دفعات جمع آوری را افزایش باید داد .در شرایط استرس گرمایی مقدار مصرف  خوراک  کم شده و در نتیجه

باعث کاهش وزن تخم مرغ و کاهش وزن جوجه یک روزه می شود  . تخم ها بهتر است در یک دامنه دمایی 15/5تا 18/5 درجه سانتی

گراد و رطوبت نسبی 70  تا 80 % ذخیره شوند .در صورتی که تخم ها بیش از 7 روز ذخیره شوند , سبب کاهش تدریجی درصد جوجه

آوری می شود . دیگر عواملی که در جوجه آوری موثرند عبارتند از :  شکل تخم , اندازه تخم , کیفیت  پوسته و تغییرات دما و رطوبت

دستگاه جوجه کشی , نسبت نر به ماده ها, کیفیت اسپرم , تغذیه , شرایط محیطی و ژنتیک و....   .

 

جوجه کشی :

جوجه کشی می تواند توسط دستگاه جوجه کشی و یا به صورت طبیعی توسط مرغ شاخدار و یا توسط پرندگانی همچون مرغ انجام

شود. تخم ها باید حد اقل 2 بار در روز جمع آوری شود.تخم های بسیار کثیف و شکسته را نباید برای جوجه کشی استفاده کرد. طول

دوره انکوباسیون برای مرغ های شاخدار 26 تا 28 روز است.

دمای دستگاه جوجه کشی در 24 روز اول 37/5 و در 2 تا 3 روز پایانی 37/2 درجه است .رطوبت نیز تا 24 روز اول 60% و سه روز

پایانی 65 تا 70 % باید باشد .چرخش تخم ها باید تا روز 24 صورت گیرد و پس از آن تخم ها را درون سبد هچر باید قرار داد .( تعداد

چرخش حداقل 3 بار در روز اما در دستگاه های اتوماتیک هر 1 ساعت یک بار باید گردش کند ).تخم هایی که تبدیل به جوجه شده اند

پس از خشک شدن درون دستگاه  , باید به آشیانه و یا هر فضایی که در نظر گرفته اید (مثلا یک جعبه برای تعداد کم و اندک ) که

دمای مناسب وجود دارد فرستاد . تخم هایی که تبدیل به جوجه نشده اند را باید دور ریخت .اگر درصد جوجه آوری کم بود می توان با

شکستن تخم توسط یک فرد زبده و کارشناس مشکل عدم تبدیل تخم به جوجه را فهمید .


برچسب‌ها: جوجه کشی وجمع آوری تخم ها
 
  • جمعه شانزدهم آبان 1393 - 20:18
  • دسته بندی :
  • نویسنده:

مدیریت پرورش :

مرغ های شاخدار ماده  در  فصل بهار (با افزایش طول روز)شروع به تخم گذاری کرده و  6 تا 9 ماه تخم گذاری می کنند(بسته به شرایط دمایی و روشنایی آن منطقه جغرافیایی )

با نور مصنوعی در سالن های پرورش می توان قدرت باروری تخم ها و مدت زمان

تخم گذاری را افزایش داد.

پروش مرغ شاخدار می تواند به صورت آزاد هم صورت گیرد .با این حال در برخی از مزارع این پرندگان در طی دوره تخم گذاری در فضای

بسته  و سر پوشیده قرار می گیرند . فضای بسته به دلیل کنترل عوامل محیطی همانند دما و مدت و شدت روشنایی و در نتیجه

افزایش طول دوره تخمگذاری , به مراتب بهتر است , اما باید به گران بودن ساخت سالن و تجهیزات مربوطه  نیز توجه کرد . اگر تعداد نر

و ماده ها در گله یکسان باشد آنها به صورت جفت 2 تایی می شوند .در سالن هایی که این پرندگان در قفس نگهداری می شوند می

توان از تلقیح مصنوعی استفاده کرد ( همانند برخی از کشور ها مانند استرالیا)

نسبت نر به ماده در مرغ های شاخدار ( گینه ) اهلی نیازی نیست که نسبت نر به ماده 1 به 1 باشد .بر اساس گزارش وزارت

کشاورزی آمریکا (USDA ) در صورتی که مرغ های شاخدار در محیطی بسته نگهداری می شوند , یک نر ممکن است با 6 تا 8 ماده

جفتگیری کند .با این همه برای یک باروری مطلوب و قابل قبول نسبت نر به ماده در مرغ شاخدار 1 به 5 مناسب است . این پرندگان

مولد را برای 2 تا 3 فصل می توان با هم نگه داری کرد.

 

 تولید تخم :

تعداد تولید تخم بستگی شدید به مدیریت پرورش  دارد.در صورتی که یک گله مرغ شاخدارتخمگذار به خوبی و با دقت مدیریت شود

ممکن است 140 عدد و یا بیشتر تخم بگذارد .به طور کلی مرغ های مولد می توانند به خوبی 2 تا 3 سال تخم گذاری کنند ., گاهی

اوقات آنها را می توان 4 تا 5 سال در گله های کوچک پرورش بدهند .در چنین گله هایی معمولا در حدود 30  تخم می گذارند (کاهش

آن به دلیل به دلیل افزایش سن پرنده و همچنین عدم مدیرت کافی در چنین گله هایی است.  ).در هنگام انتخاب مولد ها بسیار دقت

کنید و آنایی را انتخاب کنید که از نظر صفات تولید تخم و گوشت  مناسب تر از نسل قبلی خود باشند .

مرغ شاخدار از هفته 19 تا 20 می تواند شروع به تخم گذاری نماید .جالب اینجاست که در نواحی استوایی  افریقا  این پرنده تنها در

طول فصل بارانی تخمگذاری کرده و در طی چند هفته این تخم گذاری انجام می شود. تعداد تخم ها در هر کلاچ در حدود 12 تا 15

تخم معمولا شایع تر است. ( هر دوره تخمگذاری را یک کلاچ می کگویند که پرندگان معمولا چندین کلاچ در یک فصل تخمگذاری دارند).

تخم های مرغ گینه کوچکتر از تخم مرغ است و به طور متوسط  وزن ان حدود 40 گرم بوده و پوسته سختی که دارد در هنگام جوجه

کشی مصنوعی برای عمل کندلینک و تشخیص نطفه داری ممکن است مشکلاتی را ایجاد کند .

دوره جوجه کشی 26 تا 28 روز است . متوسط وزن جوجه ها در سن 1 روزگی 25 تا 30  گرم است.وزن زنده  این پرنده بسته به نژاد

و جنسیت و همچنین مدیریت پرورشی و تغذیه حدود 1700 گرم تا  1900گرم می باشد . در آب و هوای معدتل دوره تخم گذاری

برای مرغ شاخدار حدود 40 هفته است .(این شرایط را در سالن های بسته می توان به راحتی ایجاد کرد.) مرغ های گینه موجود در

قفس معمولا سالانه 170 تا 180 تخم میگذارند .از هر 150 تخم مرغ شاخدار می توان انتظار 110 عدد جوجه یک روزه را داشت.یک

مرغ گینه که بر روی بستر  حدود 70 تا 100 عدد  تخم می گذارد می توان انتظار 40 تا 70 عدد جوجه در سال را داشت.


برچسب‌ها: مدیریت پرورش مرغ شاخدار, تولید تخم مرغ شاخدار
 
  • جمعه شانزدهم آبان 1393 - 20:16
  • دسته بندی :
  • نویسنده:

تشخیص دادن مرغ شاخدار نر و  ماده:

تشخیص جنسیت نر و ماده های مرغ شاخدار از هم کار مشکلی است .نر و ماده های این پرنده تفاوت کمی از نظر ظاهری با هم

دارند که تشخیص انها را از یکدیگر دشوار می کند .معمولا , ممکن است با فریاد و جیغ های  انها پس از 2 ماهگی جنسیت را

تشخیص داد .صدا در ماده ها به صورت 2 تکه هست اما نر ها صدایشان 1 تکه هست.البته باید توجه کرد که هنگام استرس و ترس

هر دو جنس نر و ماده به صورت پک تکه ایجاد صدا می کنند .اما در هیچ زمانی نر ها صدایشان دو تکه نمی شود .همچنین از زائده

شاخ مانند بزرگتر و سیخک پا و سر درشت تر در نر ها نیز می توان تعیین جنسیت کرد. در مرغ های شاخدار نر  با سن 12 تا 15

هفته , سیخک بزرگتر , انتهای آن کلفت تر و دارای لبه های ضخیم تری نسبت به ماده ها هستند. در 15 تا 16 هفتگی سیخک پا در

ماده ها هم ضخیم می شود .


برچسب‌ها: تشخیص تخصصی مرغ شاخدار نر و ماده
 
  • جمعه شانزدهم آبان 1393 - 20:15
  • دسته بندی :
  • نویسنده:

سیستم پرورش :

 سه سیستم پرورشی وجود دارد که عبارتند از : آزاد , نیمه آزاد و بسته

 

سیستم پرورشی آزاد :

 این روش بیشتر در نواحی همانند  آفریقا  و برخی از کشور های فقیر  و در حال توسعه جهان وجود دارد .در این شیوه تنها آب

آشامیدنی در اختیار پرنده قرار داده و پرنده در فضای آزاد چرا کرده و رشد می کنند.

 

چرای نیمه آزاد :

 در این شیوه پرنده ها بخشی از شبانه روز را در  آشیانه بوده و بخشی دیگر در بیرون از آشیانه .برای 1000 جوجه , یک لانه اولیه به

وسعت 24 متر مربع در سه هفته اول زندگی مورد نیاز است. پس از آن به یک لانه 40 متر مربعی فرستاده می شوند .در کنار این لانه

40متر مربعی یک فضای آزاد به عنوان چراگاه به وسعت 200 متر مربع قرار می دهیم.

 

سالن بسته :

در این شیوه پرندگان دسترسی به بیرون ندارند و می توانند جایگزین سیستم نیمه بسته شود , چرا که می توانند عملکرد بهتری

داشته باشند . در این سالن ها می توان مرغ های گینه را بر روی بستر و یا درون قفس ها پرورش داد . برای پرورش بر روی زمین ,

تراکم 3 تا 5 پرنده در هر متر مربع باید باشد .در چنین سالن هایی بهتر است از چوب های خواب هم استفاده شود . در واحد های

پرورشی مدرن مرغ های گینه , معمولا در قفس پرورش داده شده و باروری نیز به شیوه تلقیح مصنوعی می باشد.


برچسب‌ها: انواع سیستم های پروش مرغ شاخدار
 
  • جمعه شانزدهم آبان 1393 - 20:14
  • دسته بندی :
  • نویسنده:

ویژگی های مرغ شاخدار:

از ویژگی های مرغ شاخدار می توان به موارد زیر اشاره کرد .

 سرو گردن انها لخت است . نر ها نسبت به ماده ها دارای سیخک بزرگتری هستند .این پرنده بسیار ترسو بوده و معمولا دسته

جمعی هستند . به تاریکی علاقه دارند و وقتی که ترسیده باشند مخفی و بی حرکت باقی می مانند . در نتیجه در ساختمانهای  کم

نور و با روشنایی کم می توان تعداد زیادی مرغ شاخدار پرورش داد . این پرنده بسیار پر سر و صدا است و ترجیح می دهد که به خانه

های مسکونی نزدیک نشود .در حالت وحشی گیاهان نقش بسیار زیادی در تغذیه آنها بازی می کند. در هنگام غذا خوردن کمتر پای

خود را به دانخوری می زنند اما با حرکات سر موجب هدر رفتن غذای موجود در دانخوری می شود, به ویژه زمانی که خوراک بسیار

خورد شده باشد .مرغ شاخدار نسبت به مرغ ها در برابر گرما و حمل و نقل و جابجایی مقاوم تر  هستند.

 

برخی از ویژگی های منحصر به فرد و برتری آنها نسبت به مرغ عبارتند از :

 _ پرندگان مقاوم و جان سختی هستند

 _ مقاوم در برابر بسیار از شرایط آب و هوایی

_ مقاوم در برابر بسیاری از بیماری های شایع

_  نیاز به لانه های گران قیمت نمی باشد

_ قابلیت چرایی بالا

_ مصرف خوراک هایی که در تغذیه مرغ از آن نمی توان استفاده کرد

 _ مقاوم تر در برابر مایکوتکسین ها و آفلاتوکسین

 _ پوسته تخم, مرغ شاخدار سخت تر از پوسته تخم مرغ بوده و شکستگی آن نیز کمتر است

_ گوشت مرغ گینه غنی از ویتامین و از نظر کلسترول کم بوده است .


برچسب‌ها: ویژگی های مرغ شاخدار
 
  • جمعه شانزدهم آبان 1393 - 19:49
  • دسته بندی :
  • نویسنده:

بیماریها

 مرغان شاخدار نسبت به پرندگان دیگر مقاوت بیشتری را در قبال بیماریهای مرسوم در میان طیور همچون بیماریهای ویروسی و باکتریایی از خود نشان میدهند

 جوجه های مرغان شاخدار در طول هفته های اول  زندگی خویش ( ۸ هفتگی) در مقابل  بیماریهای مختلف چون نیوکاسل مقاوم نیستند.

تاکنون بیش از چهارده نوع بیماری  (ویروسی، باکتریایی، انگلی، و کمبود تغذیه ای به عنوان مثال ویتامین B2 که سبب خمیدگی انگشتان پا میگردد). در بین جوجه ها به ثبت رسیده ، در نظر داشته باشید  که اعمال مدیریت صحیح علی الخصوص  رعایت اصول بهداشتی همچون شرایط ویژه ی حاکم در سالن های معمولی مرغداری است  میتواند در هفته های اولیه از مرگ و میر جوجه ها جلوگیری بعمل آورد.


برچسب‌ها: بیماریها و خطرات در پرورش مرغ شاخدار
 
  • جمعه شانزدهم آبان 1393 - 19:48
  • دسته بندی :
  • نویسنده:
متوسط تولید تخم و میزان مصرف دان مرغان مروارید در یک دوره ی ۳۰۰ روزه تخمگذاری

 تعداد تخم تولیدی

 ۱۵۹٫۴ عدد

 وزن متوسط تخم تولیدی

 ۴۷٫۷ گرم

 مقدار دان مصرفی

 ۱۱۷٫۳ گرم

 دان مصرف شده برای تولید یک عدد تخم

 ۲۴۱ گرم

 دان مصرف شده برای تولید یک کیلو تخم

 ۵٫۱۵۹ کیلوگرم

عادات غذایی

 غذای اصلی این پرندگان تشکیل شده از میوه ، گل ، برگ ، بذر و ریشه گیاهان ، علف و حشراتی همچون کرم ، جیرجیرک ، سوسک ، ملخ ، هزار پا ،عنکبوت ،کنه ،مورچه ، حلزون ، و دگر حشرات بی مهره  و حتی مارهای کوچک می باشد .

درصد بالای غذای یافت شده در چینه دادن این پرندگان در نوع پرورشی دانه های ذرت بوده البته باید در نظر داشت که در  گونه های مختلف تنوع غذایی نیز متفاوت است. با تحقیقاتی که بر روی گونه های وحشی این پرندگان انجام گرفته است مشخص شده که آنان در هنگام یافتن غذا دسته های میمونها را تعقیب میکنند تا ته ماندهای غذاهایی که از بالای درخت به پائین می ریزد را بخورند. این پرندگان حتی بدنبال دسته های پاویانها  یا  گله های دیگر حیوانات براه می افتند تا حشراتی را که از ترس آنها در چراگاه از جلوی آنان اقدام به فرار کردند را شکار کنند. احتیاجات پروتئینی مرغ شاخدار بیشتر از مرغان محلی است.

در طول دوران تخمگذاری مرغ مادر نیاز به ۱۰۰ تا ۱۱۰ گرم غذای مناسب چون مخلوط دانه ذرت با کنجاله بادام زمینی ،تخم پنبه ،علوفه و غیروه که در واقع تامین کننده نیازهای بدنش چون کلسیم ،فسفر ، پروتئین خام،لایزین،میتونین ،میتونین سیستین است را دارد.


برچسب‌ها: متوسط تولید تخم و میزان مصرف دان مرغان شاخدار یا م
 
  • جمعه شانزدهم آبان 1393 - 19:44
  • دسته بندی :
  • نویسنده:

خصوصیات مرغ شاخدار.مرغ مروارید.مرغ هندی.مرغ مصری

مرغان مروارید جزو رده ی پرندگان قرقاول محسوب میشوند،

این مرغان به علت دارابودن بدنی قوی و نسبتآ گرد و توپر جلب توجه میکنند. اندازه مرغ گینه ای در نژادهای مختلف متفاوت بوده و ما بین ۴۰ تا ۷۲ سانتیمتر در طول است و وزن آنها نیز به ۷۰۰ گرم تا ۲/۵ کیلو گرم میرسد. 

معمولا علامت خاصی برای تشخیص جنسیت این پرنده وجود ندارد ولی قدر مسلم آن است که نرها از مادها بزرگترند و مادها دارای جثه ای ظریفتر و صدایی که از خود تولید میکنند تندتر و آرامتر است و شاخ نرها کمی بزرگتر از جنس ماده است.

فعالیت این پرندگان در طول روز است و معمولا در هنگام گرمای طاقت فرسای ظهر به استراحت پرداخته و در هنگام غروب بدنبال درختی یا سکوی بلندترب برای گذراندن شب میگردند و تا صبحگاهان بر بالای بلندی باقی می مانند.

 بیشتر فعالیت مرغان گینه ای در طی ساعات اولیه صبحگاه و قبل از غروب آفتاب می باشد. مرغهای آفریقایی در خارج از فصل جفتگیری دارای زندگی اجتماعی و بصورت  گروهی می باشند. این رابطه گروهی بسیار قوی و پایدار است . معمولا گروههای ۱۰ تا ۴۰ تایی هستند اما تا تعداد ۲۰۰ عدد در یک گروه از این پرندگان در ساوانا دیده شده . این پرندگان از  قلمرو خاصی برای خویش دفاع نمیکنند و نیاز به حرکت زیاد دارند و بسیار ترسو و عصبی میباشند که سبب جیغ زدنهای پی در پی آنها در هنگام ترس خواهد شد. در فصل جفتگیری معمولا هر جفت به دنبال مکانی مناسب چون درون تنه درختان، لابلای بوته های انبوه و علوفه های بلند و متراکم و  یا در درون سوراخی در زمین گشته و با پیدا نمودن محل مناسب ماده ها شروع به ساخت لانه که جمع آوری علوفه های خشک است ، می کنند . در این هنگام نر پرنده از وی جدا شده و در فاصله ای مشخص به نگهبانی و آگاه ساختن مرغ ماده از خطرات احتمالی با صدای بلند می پردازد. در شرایط مناسب این پرندگان تا دو مرتبه در سال اقدام به  جفتگیری ، تخم گذاری  و پرورش جوجه می نمایند.

بلوغ

مرغان شاخدار در سن ۶ تا هفت ماهگی به سن بلوغ میرسند. مرغ مادر اقدام به گذاردن ۴ تا ۱۹  عدد  تخم نموده در حالت وحش و

 زمان خارج شدن جوجه ها از  تخم ۲۳ تا ۲۸ روز به طول می انجامد .

 جوجه ها  بعد از خارج شدن از تخم بلافاصله لانه را ترک کرده و  در کنار والدین بدنبال غذا گشته و به گروه می پیوندند. در تمام مدتی که مادر بر روی تخم ها خوابیده جفت وی به نگهبانی در اطراف لانه می پردازد. بزرگترین دشمن جوجه ها گربه ها ، کلاغها و دیگر پرندگان شکاری، جانوران چون سمور و روباه و موش صحرایی و … می باشند.

 


برچسب‌ها: اصول پرورش و نگهداری, خصوصیات مرغ شاخدار, مرغ مروارید, مرغ هندی, مرغ مصری

آرشیو ماهانه